Wijnreis Bordeaux Frankrijk, 8 dagen

Bestemming(en)

Op deze 8-daagse wijnreis naar Frankrijk ontdek je wijnstreken van Bordeaux. Proef de wijnen van Bordeaux zelf, maar ook Saint-Emilion, Pommerol, Entre-deux-Mers en Médoc. Geniet van de AOC’s rond Margaux en de smaakvolle proeverijen bij zorgvuldig geselecteerde wijndomeinen.

Reiscategorie

Uit het reisaanbod van

Programma

Dag 1

Aankomst Bordeaux – Frankrijk (D)

Vandaag kom je aan in Bordeaux, Frankrijk. Na check-in in bij je hotel voor 2 nachten, bijvoorbeeld Hotel La Zoologie. Overnachting.

Dag 2

Ontdekking Bordeaux (O)

Na het ontbijt heb je nog de hele dag om Bordeaux te ontdekken op eigen gelegenheid. Overnachting.

Dag 3

Ontdek de Fronsac en Saint-Emilion (O)

Na het ontbijt check je uit bij je accommodatie in Bordeaux centrum en reis je richting de Saint Emilion wijnstreek. Onderweg maak je een stop in de Fronsac wijnstreek bij een mooi wijndomein, bijvoorbeeld Château de La Dauphine. Daarna reis je verder richting de Saint-Emilion en Pommerol wijnstreken op een kwartier rijden. Eerst ontdek je het dorp Saint Emilion en geniet je eventueel van een lunchen (beide op eigen gelegenheid). Daarna check-in bij je accommodatie in de buurt van Saint Emilion voor 2 nachten, bijvoorbeeld : Badon Boutique Hôtel of liefst op een wijndomein zodat je nog kunt genieten van een extra Saint-Emilion wijnproeverij Overnachting.

Dag 4

Ontdekking Entre-Deux-Mers Wijnstreek (O)

Na het ontbijt maak je een mooie uitgebreide dagtocht langs de wijnstreek van de Entre-deux-Mers vooral bekend om zijn wijnkastelen en verborgen wijnparels. Tegen het einde van de ochtend staat een wijnproeverij gepland bij een wijndomein niet ver van een dorp waar je ook kunt lunchen, bijvoorbeeld wijndomein Château de Camarsac Tegen het einde van de middag rijd je terug richting je accommodatie in de buurt van Saint-Emilion. Overnachting.

Dag 5

Saint-Emilion – Médoc (O)

Na het ontbijt, check je tegen het einde van de ochtend uit bij je accommodatie in de buurt van Saint-Emilion en vertrek je richting de Médoc. Eerst rijd je richting Blaye waarna je eventueel hier kunt lunchen op eigen gelegenheid. Vervolgens neem je de veerpont richting Lamarque, vlakbij je accommodatie. Je kunt er ook voor rechtstreek te gaan via Bordeaux over de snelweg.

’s Middags ontdek je de Médoc wijnstreek waarna je halverwege de middag deelneemt aan een wijnproeverij, bijvoorbeeld bij Château Cordeillan-Bages. Hierna rijd je door naar je nieuwe accommodatie voor de komende 3 nachten. Je slaapt op een wijndomein waar je in overleg een wijnproeverij krijgt aangeboden, bijvoorbeeld: Chateau Chasse Spleen. Overnachting.

Dag 6 & 7

Ontdek de Médoc wijnstreek (O)

Na het ontbijt ga je verder met het ontdekken van de Bordeaux wijnstreek. Je ontdekt meer bepaald de AOC’s gelegen rond Margaux zoals Saint-Estèphe en de Haut-Médoc, een ander prachtige deel van de Bordeaux wijnroute. Beide dagen leg je een andere route af naar keuze zodat je een maximum van deze streek kan zien en de mooiste bezienswaardigheden kunt bezoeken.

’s Ochtends, heb je ruim de tijd om heerlijk uit te rusten of de prachtige kleine dorpjes te ontdekken. Onderweg kun je hier en daar lokale producten gaan proeven. Tijdens de lunch kun je de heerlijke lokale gerechten proeven waar deze streek om bekend staat. Tussendoor kun je verschillende activiteiten ondernemen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

’s Middags, na de lunch, ga je verder met de ontdekking van de Saint-Estèphe en de Haut-Médoc wijnstreken. Halverwege de middag staan er 2 wijnproeverijen gepland, een per dag, bij 2 zorgvuldig geselecteerde wijnhuizen. Overnachting.

Dag 8

Terugreis (O)

Vandaag is de laatste dag van je autovakantie in Frankrijk langs de Bordeaux wijnroute. Na het ontbijt reis je per vliegtuig, trein of eigen auto terug vanuit de Bordeaux naar huis. Einde programma.

Prijs

Op aanvraag

Inbegrepen

 • 6 wijnproeverijen
 • 7 overnachtingen in een standaard tweepersoonskamer in goede kwaliteit 4 en / of 5 sterren hotels of gelijkwaardig zoals genoemd in het programma (kamerupgrade op aanvraag) en met ontbijt
 • Maaltijden waar aangegeven (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)

Optioneel

 • Internationale vluchten of treintickets
 • Autohuur met All-in verzekering (Klasse B, Type Renault Clio of VW polo)

Niet inbegrepen

 • Andere voertuig gerelateerde kosten zoals tol, verzekeringen, eventuele boetes, en enige ander soortgelijk dat hieronder valt / enzovoort)
 • Gespecialiseerde wijngids
 • Ervaren Engelssprekende gids tenzij anders vermeld, andere talen op aanvraag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsprijzen voor genoemde bezienswaardigheden
 • Alcoholische en niet-alcoholische dranken tenzij expliciet vermeld
 • Maaltijden anders dan vermeld in het programma (L = lunch, D = Diner)
 • Fooien
 • Annulerings- en reisverzekering (kunnen we voor je regelen indien gewenst)
 • Belastingen die ter plaatse zijn te voldoen zoals de toeristenbelasting
 • Alles wat niet bij de rubriek inclusief gemeld staat
Inhoud

Op aanvraag

Wijnreis Bordeaux Frankrijk, 8 dagen

Datum

Meerdere data mogelijk

Bestemming

Frankrijk

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.