Met Radarboot langs 4 Europese rivieren: Neckar, Rijn, Moezel en Saar

Bestemming(en)

Geniet van deze nieuwe, unieke reisweg over de betoverende Neckar, de romantische Rijn, de schilderachtige Moezel en de Saar, die wordt omgeven door ongerepte landschappen.

Reiscategorie

Uit het reisaanbod van

Prijs

€ 1 965
Speciale aanbieding: € 500 KORTING/pers.
Exclusief bij CroisiEurope: nieuwe route aan boord van een raderstoomboot
8 DAGEN / 7 NACHTEN • meerdere afvaarten JUNI TOT OKTOBER 2025

Met deze raderstoomboot beleeft u een uitzonderlijke vaartocht door idyllische landschappen en bezoekt u iconische steden en historische monumenten. Het hoogtepunt van deze cruise is de legendarische Saarschleife, de mooiste rivierbocht van heel Duitsland

Vaarroute

Dag 1 l Straatsburg(2) • Eberbach

Dag 2 l Eberbach • Heidelberg

Dag 3 l Heidelberg • Rüdesheim

Dag 4 l Rüdesheim • Koblenz

Dag 5 l Koblenz • Cochem

Dag 6 l Cochem • Trier

Dag 7 l Trier • Saarburg •

Dag 8 l Saarbrücken • Straatsburg(2)

OPTIONELE EXCURSIES TIJDENS DEZE RIVIERCRUISE:

Plaatsen die door UNESCO zijn aangemerkt als werelderfgoed.

Heidelberg (DAG 2)

Een stad die symbool staat voor de Duitse romantiek. Samen met een gids ontdekt u de ruïne van het prachtige Schloss Heidelberg, dat is gemaakt is van rood zandsteen. Zowel schillers als dichters hebben zich sinds het eind van de 18e eeuw door deze kasteelruïne laten inspireren. Ontdek ook de geometrische terrassen van de Pfalztuin, de “Hortus Palatinus”, ooit beschouwd als het “achtste wereldwonder”. Bij het bezoek aan de oude stad bewondert u de buitenkant van de Kerk van de Heilige Geest, waar ook de keurvorsten begraven liggen.

Rüdesheim (DAG 3)

Een schilderachtig stadje in het hart van de indrukwekkende Rijnvallei waar mechanische muziek klinkt. Rüdesheim heeft een rijk cultureel erfgoed en betoverende landschappen, en staat bekend om zijn Drosselgasse. Dit maakt de plaats een must-see voor reizigers die een authentieke bestemming willen bezoeken. Laat u overweldigen door een unieke charme, warme sfeer en bijzondere ontdekkingen.

Wandeling in de wijngaard van Rüdesheim (DAG 3)

We begeven ons naar Rüdesheim, vertrekpunt van de kabellift die u naar het monument van Niederwald zal brengen. Daar zal u genieten van een uitzonderlijk uitzicht op de stad, de wijngaarden en de Rijn. Daarna wandelen we door de wijngaarden tot aan de abdij Sint Hildegarde gebouwd tussen 1900 et 1904. Vrij bezoek aan de abdij en terug te voet naar het schip door de wijnstokken.

Koblenz et het fort Ehrenbreitstein (DAG 4)

In het hart van de schilderachtige streek van de Rijn en de Moezel, omgeven door de vier Rijnmassieven, biedt Koblenz de bezoekers een rijk scala aan culturele monumenten en historische gebouwen. U neemt de kabelspoorweg tot bij het fort Ehrenbreitstein, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de stad, de Rijn en de Moezel. Het fort steekt uit boven de monding van de Moezel en domineert de Rijnvallei op een locatie van groot strategisch belang.

 

Panoramische tocht door Cochem (DAG 5)

Vertrek te voet langs de Moezel voordat u de brug overgaat om de oude stad van Cochem te verkennen. U kunt de charmante vakwerkhuizen, de Sint-Martinuskerk, het Kapucijnenklooster en het marktplein bewonderen. Van hieruit kunt u genieten van een prachtig panorama over Cochem en de Moezel. We komen langs het “Tummelchen”, dat uitzicht biedt op de burcht. Daarna keren we terug via de bovenstad.

Cochem (DAG 5) Transfer naar de Rijksburcht Cochem.

Deze schitterende plek uit het jaar 1000 valt meteen op. Het bouwsel springt in de kijker door zijn sierlijke torentjes en de prachtige klokkentoren. Na het bezoek aan de burcht kunt u genieten van vrije tijd in de stad. Door de smalle en kronkelende straatjes ontdekt u de vakwerkhuizen met leien daken en het gemeenteplein met een rijk verleden.

Trier (DAG 7)

Ontdek het Romeinse culturele erfgoed in Trier. Deze stad was niet alleen een machtszetel van het Romeinse Rijk en later een van de grootste centra van het vroege christendom, maar ook een dynamische middeleeuwse stad. U herkent deze periodes aan de waardevolle architectonische bouwsels die bewaard zijn gebleven, waaronder de Keizerthermen, de Basilica van Constantijn, de Porta Nigra, die diende als fort en als monument, en de middeleeuwse Dom van Trier.

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.