Citytrip New York

New York City met zijn indrukwekkende wolkenkrabbers zoals het Empire State Building en zijn typische gele taxi’s, wordt ook wel ‘stad die nooit slaapt’ genoemd. Het is er dag en nacht erg druk en levendig.

Of ontdek al lopend de stad tijdens de NY marathon. Op citytrip met het hele gezin? Dan zijn er tal van kindvriendelijke attracties. Of een exclusieve city trip met helikoptervlucht?

citytrip new york

Reiscategorie

Wolkenkrabbers zoals Empire State Building, Chrysler Building en World Trade Center
Bezoek de vele musea zoals het Guggenheim, American Museum of Natural History en het Metropolitan Museum of Art
Verken Central Park

In 't kort

‘The Big Apple’ is bekend voor zijn wereldberoemde gebouwen, historische monumenten en bezienswaardigheden. Het bekendste monument is natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Het standbeeld staat symbool voor de gastvrijheid van New York.

De niet te missen klassiekers zijn zonder meer Times Square, Brooklyn Bridge, Ellis Island, Rockfeller Center en de Empire State Building maar vergeet ook niet Meatpacking district, the High Line of Hudson Yards te bezoeken. En wil je even ontsnappen aan al die drukte, maak dan zeker een wandeling door Central Park, Bryant Park of het gloednieuwe Little Island.

Programma

Dag 1: Brussel – New York

Heenvlucht met als bestemming New York. Bij aankomst, check in het hotel. Vrije namiddag.

Dag 2: New York

Deze ochtend maak je een toertje door het centrum van Manhattan met de bekende Hop-On Hop-Off bus. Je rijdt met deze dubbeldekker bus langs iconische plekken zoals de Empire State Building, Washington Square Park, Times Square, Battery Park, St Patrick’s Cathedral, … Stap zeker af in Chinatown of Little Italy en ontdek er de vele winkeltjes en typische restaurants.

Dag 3: New York

Vandaag kan je New York vanuit een ander perspectief ontdekken. De stad biedt verschillende observatieplatforms van waar je de prachtige skyline kan ontdekken. Eén van de nieuwste is The Edge in Hudson Yards. Dit observatiedek is het hoogste openluchtplatform van New York. Het driehoekige platform steekt 100 verdiepingen boven Manhattan uit. Het platform heeft schuine glazen wanden en een deel van de vloer is ook in glas, zodat je kan neerkijken op één van de drukste steden ter wereld!

Dag 4: New York

Vandaag kan je een gospelviering bijwonen in Harlem. Gospel is een muziekgenre dat een diepe band heeft met Afro-Amerikaanse religieuze en culturele tradities. In Harlem zijn er verschillende kerken waar je zo’n gospel mis kan bijwonen. Tijdens dit bezoek, ontdek je eerst de geschiedenis van het historische Harlem en de bekendste bezienswaardigheden als het Apollo Theatre, het Hamilton Grange National Memorial, de Morningside Heights en de Columbia University. Nadien, kom je in vervoering van het ritmische gezang tijdens de gospelviering.

Dag 5: New York – Brussel

Vrije tijd voor een laatste wandeling door de stad of om de laatste inkopen te doen. Vertrek naar de luchthaven van New York voor de terugvlucht richting België.

Dag 6: Brussel

Aankomst in Brussel.

Prijs

Vanaf €928 per persoon

Prijs vanaf € 928 per persoon in 2-persoonskamer.

Prijs op basis van een vertrek op 08/02/24 op basis van 6 dagen/4 nachten

Inbegrepen

  • Vluchten met United Airlines in economy classe (K-klasse; 1 stuk bagage + handbagage inbegrepen)
  • Luchthavetaksen (€315)
  • 4 nachten in het hotel Even Hotel Times Square South, enkel logies
  • New York City Explorer 3 attracties (keuze uit een waaier aan activiteiten en attracties)
Inhoud

Vanaf €928 per persoon

Citytrip New York
citytrip new york

Datum

6 dagen

Bestemming

New York City

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.