8-Daagse Wijnreis Alentejo, Portugal

Bestemming(en)

Ontdek de onvergetelijke charme van een wijnreis door Alentejo, Portugal. Verken wijngaarden in Estremoz, geniet van wijnproeverijen en lokale gastronomie langs historische steden. Ervaar de magie van Alentejo’s rijke wijncultuur op deze reis vol smaak.

Programma

Dag 1

Aankomst Lissabon – Arraiolos – Estremoz (D)

Vandaag kom je aan de grootste stad van Portugal, Lissabon. Na aankomst, haal je je huurauto op en rijd je naar je hotel in de Alentejo bij Estremoz. Estremoz is een van de belangrijkste wijnsteden in de Alentejo en wordt ook wel het Portugese Bordeaux genoemd. Er zijn hier vele mooie wijnhuizen. Tijdens je reis rijd je over de nieuwe hangbrug Vasco da Gama, een indrukwekkende 16 km lengte, die je direct naar de andere oever van de Tejo brengt. Bij aankomst, check-in in je hotel, bijvoorbeeld Convento Sao Paulo, waar je de komende twee nachten zal verblijven. Overnachting.

Dag 2

Estremoz (O)

Na het ontbijt ga je een stadswandeling maken met je gids door het pittoreske Estremoz. Je leert bij over de Portugese geschiedenis dicht bij de Spaanse grens en over de manier van leven in Alentejo. Daarna kun je je onderdompelen in de drukte want zaterdagochtend is het hier marktdag! Van keramiek tot handwerk en lokale gastronomische producten. Een ware lust voor de ogen. Hierna lunch in het stadscentrum op eigen gelegenheid.

’s Middags bezoek je een kaasproductie. In de Alentejo worden schapen gefokt en veel bijzondere lekkere kazen uit Portugal komen precies uit deze regio. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de kaas te proeven. Daarna bezoek je een van de meest karakteristieke en bekende wijnhuizen uit Estremoz en de Alentejo waar je een wijnproeverij krijgt aangeboden. Leer meer over de geschiedenis van deze charismatische familie en natuurlijk ook over de uitstekende wijnen en olijfolie uit hun eigen productie.

Vanavond kun je invullen naar eigen inzicht. In Estremoz zijn er een aantal fantastische restaurants die we je kunnen aanbevelen. Geniet van een avond in dit “gourmetparadijs” met ham, wijn en kaas. Overnachting.

Dag 3

Estremoz – Evora – Beja (O)

’s Morgens na het ontbijt vertrek je naar Evora. Je bezoek deze bijzondere stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis.

’s Middags maak je kennis met de Portugese keuken. In een studio heb je de mogelijkheid om typische streekgerechten te koken. De keuken van deze regio staat bekend om de bijzondere kunst van het verfijnen van de gerechten met verschillende kruiden. Na de lunch heb je wat vrije tijd in Evora. Daarna ga je verder naar Beja, de hoofdstad in het zuiden van het land. Hier slaap je in een bijzondere accommodatie. Je brengt de volgende 2 nachten door in een authentieke Alentejo stijl pousada, bijvoorbeeld Pousada Convento de Beja, dat zich in een historisch klooster bevindt. Je geniet er van de bijzondere sfeer met een drankje aan de bar of een hapje in het restaurant. Overnachting.

Dag 4

Baja – Alqueva Dam – Beja (O, L)

Na het ontbijt in je hotel, reis je vandaag naar de Alqueva-dam, die de Portugezen het Grote Meer noemen, en welke het landschap van de Alentejo voor altijd heeft veranderd. Het is het grootste kunstmatige waterreservoir van Europa en is ontstaan door de afdamming van de Guadiana-rivier, de grensrivier tussen Spanje en Portugal. Eerst bezoek een van de belangrijkste wijnhuizen in deze streek waar je een wijnproeverij en wijnkelder rondleiding krijgt aangeboden. Daarna volgt een lunch met verschillende wijnen.

’s Middags geniet je van een boottocht en leer over de Alqueva-dam, een indrukwekkend meesterwerk. Hierna keer je terug naar je hotel. De avond staat geheel tot je beschikking en is ter vrije invulling. Overnachting.

Dag 5

Beja – Vidigueira – Vila Nova de Milfontes – São Luis (O, D)

Na het ontbijt, vertrek je naar een nieuwe wijnstreek van de Alentejo wijnregio dat ten zuidwesten van Beja ligt, genaamd Vidigueira. Deze prachtige wijnstreek kent enkele zeer bekende wijnhuizen. Hier willen we je een bijzonder innovatief project voorstellen waar wijn en moderne kunst met elkaar worden gecombineerd. Niet alleen is de wijnmakerij een meesterwerk van moderne architectuur, dit kunstcentrum herbergt een permanente tentoonstelling van internationale en Portugese kunstenaars. Bijzonder zijn de Guadalupe wijnen die hier worden gemaakt, vooral de rosé doet denken aan de frisse lichte wijnen uit de Provence. Hierna krijgt je een wijnproeverij en lichte snack aangeboden.

Vervolgens rijd je westwaarts richting zee waar je in de vroege namiddag aankomt. De kust van de Alentejo is een waar natuur- en strandparadijs met de ruige en turbulente Atlantische oceaan. Dit ervaar je tijdens een wandeling over het strand van het bekende kustplaatsje Vila Nova de Milfontes. Daarna rijd je naar je hotel in de buurt van het dorpje São Luis waar je de komende twee nachten zult verblijven, bijvoorbeeld bij Herdade da Matinha Country House. Vrije avond. Overnachting.

Dag 6

São Luis – Zambujeira do Mar – Porto Covo – São Luis (O, D)

Na het ontbijt verken je vandaag de prachtige kust van Alentejo. Je bezoekt plaatsen zoals Zambujeira do Mar en Porto Covo met je gids en je geniet van een strand- en klifwandeling met bijzondere flora.

’s Middags keer je terug naar je hotel en is de rest van de middag naar eigen invulling. Deze avond geniet je van een diner in een beroemd restaurant in Vila Nova de Milfontes. Een typische plek van de Alentejo waar je kunt genieten van de heerlijke lokale keuken en natuurlijk de beste vis ter wereld. Overnachting.

Dag 7

São Luis – Lissabon (O)

Na het ontbijt krijg je een transfer naar Lissabon. Hier zie je de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een oriëntatie tour 2,5 uur. De rest van de dag is naar eigen invulling. Je verblijft in een centraal gelegen 4-sterren hotel met een ideale verbinding naar de oude binnenstad van Lissabon. Voor de laatste avond geven we je graag een aantal leuke tips. Overnachting.

Dag 8

Adeus Lisboa, tot ziens Portugal! (O)

Na het ontbijt, en afhankelijk van je vluchttijden, krijg je een transfer naar de luchthaven van Lissabon voor je vliegreis terug naar huis… of verlenging van je reis naar een van de andere mooie wijngebieden en eilanden van Portugal zoals de Douro vallei of waarom niet de eilanden Madeira en de Azoren? Vraag ons naar de mogelijkheden voor een vrijblijvende offerte op maat.

Prijs

Prijs op aanvraag

Inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Autohuur met All-in verzekering (Klasse B, Type Renault Clio of VW polo)
 • 3 wijnproeverijen
 • 1 kookatelier
 • 7 overnachtingen in een standaard tweepersoonskamer in goede kwaliteit accommodaties zoals genoemd in het programma (kamerupgrade op aanvraag) en met ontbijt
 • Maaltijden waar aangegeven (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • Kookles en lunch in Evora
 • Boottocht op de Alquevadam

Niet inbegrepen

 • Andere voertuig gerelateerde kosten zoals tol, verzekeringen, eventuele boetes, en enige ander soortgelijk dat hieronder valt / enzovoort)
 • Gespecialiseerde wijngids
 • Ervaren Engelssprekende gids tenzij anders vermeld, andere talen op aanvraag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsprijzen voor genoemde bezienswaardigheden
 • Alcoholische en niet-alcoholische dranken tenzij expliciet vermeld
 • Maaltijden anders dan vermeld in het programma (L = lunch, D = Diner)
 • Fooien
 • Annulerings- en reisverzekering (kunnen we voor je regelen indien gewenst)
 • Belastingen die ter plaatse zijn te voldoen zoals de toeristenbelasting
 • Alles wat niet bij de rubriek inclusief gemeld staat
Inhoud

Prijs op aanvraag

8-Daagse Wijnreis Alentejo, Portugal

Datum

Meerdere data mogelijk

Bestemming

Portugal

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.