8-daagse rondreis Provence: De route naar de zon!

Bestemming(en)

Een 8-daagse rondreis rondreis van Lyon, Avignon naar Marseille.En waarom niet met de trein? Deze rondreis kan ook per TGV vanaf Brussel-Zuid, en met huurwagen gereserveerd worden.

rondreis Lyon, Avignon, Marseille

Reiscategorie

Uit het reisaanbod van

Ook mogelijk per TGV + huurwagen
Lyon
Avignon
Marseille

In 't kort

Eerste halte langs de Route du Soleil: Lyon. U verblijft 2 nachten in het Grand Hôtel des Terreaux ****. Deze 19de-eeuwse herenwoning heeft haar schoonheid en typische charme goed weten te bewaren. Geniet er van een drankje in de sfeervolle bar in art-decostijl of relax in het kleine binnenzwembad.  Op wandelafstand bevinden zich de Opéra, de Place des Terreaux, het Théâtre des Célestins,… dompel u onder in de geanimeerde sfeer van de historische wijk dat op de Unesco-Wereldergoedlijst prijkt. Ontdek de Traboules van Lyon, dit zijn verborgen doorgangen die verspreid liggen over de historische wijken van Vieux Lyon en Croix-Rousse. Bewonder de architecturale pareltjes die deze stad rijk is, zoals de Basiliek van Fourvière, die hoog boven op de heuvel over de stad waakt, of Confluence, een indrukwekkend stadsvernieuwingsproject.  Met een keur aan gastronomische restaurants en een veelvoud aan Bouchons (typische eethuisjes) wordt u ook op culinair vlak verwend. Maar vakantie is ook snuisteren in de vele boekhandeltjes op de quai des Pêcheurs, rondkuieren op de markt van de quai Saint-Antoine, foto’s nemen van de muurschilderingen of proeven van een glaasje wijn langs de oevers van de Rhône. De heerlijkste geuren komen u tegemoet in de rozentuin en de tropische serres van de Parc de la Tête d’Or. Deze veelzijdige stad, op de samenvloeiing van de twee grote rivieren de Saône en de Rhône, zal u beslist weten te bekoren

Nadien reist u verder naar Villeneuve-lès-Avignon waar u 3 nachten verblijft in La Magnaneraie ****, op 3 km van Avigon. Dit mooi gerenoveerd etablissement beschikt over een een aangename tuin met buitenzwembad, comfortabele kamers en een bar à manger met terras. Bezoek er het Fort Saint André, tegenover het Cité des Papes gelegen, aan de andere kant van de Rhône. Dit middeleeuws fort uit de 14de eeuw werd gebouwd om de grens van het toenmalige Franse rijk te beschermen. Dit bouwwerk is niet alleen op architecturaal vlak interessant maar u geniet er ook van het schitterende uitzicht op het Cité des Papes.  Avignon, op slechts 5 km rijden, bekoort met de mooie lanen met platanen, gezellige terrasjes en geklasseerde monumenten. Niet te missen is uiteraard het Palais des Papes, dat op de lijst van Unesco-Werelderfgoed staat. Deze burcht is het grootste Europese paleis in gotische stijl en was de residentie van de pausen tijdens de 14de eeuw. Bezoek er o.a. ook de Pont d’Avignon (Pont Saint Bénezet), de kathedraal en de jardins des Doms op de Rocher des Doms, het hoogste punt van Avignon. Tijdens het zomerfestival, dat voor de eerste maal plaats vond in 1947, worden overal in de stad theatervoorstellingen en shows gegeven. In de regio bezoekt u ook Orange (oop 30 km), Arles en Nîmes (op 40 km).

Deze rondreis eindigt in Marseille, het land van Pastis en Bouillabaise. Deze voormalige culturele hoofdstad (2013) boeit met een mix van heden en verleden. Er is de oude wijk Vieux Port, de quartier du Panier met artisanale winkeltjes en kleurrijke muurschilderingen, het spectaculaire MuCem-gebouw, de basiliek van de Notre-Dame de la Garde, de Calangues met het turkooisblauwe water, de romaans-byzantijnse kathedraal La Major… er is voor elk wat wils. Hotel Carré Vieux Port *** in de gelijknamige wijk gelegen, is de ideale uitvalsbasis om deze veelzijdige stad te bezoeken.  In dit familiaal gerund hotel verblijft u 2 nachten, er wacht u een bijzonder warm onthaal. De charmante kamers werden ingericht in een hedendaagse stijl, de bar is de klok rond geopend.

Inbegrepen

  • 2 nachten in hotel: Grand Hôtel des Terreaux **** (Lyon)
  • 3 nachten in hotel: La Magnaneraie **** (Villeneuve-lès-Avignon)
  • 2 nachten in hotel: Carré Vieux Port *** (Marseille)
  • 7x ontbijtbuffet
  • 1 glaasje Prosecco in het Grand Hôtel des Terreaux
  • 1 welkomstdrankje in La Magnaneraie
  • 1 welkomstdrankje in Carré Vieux Port
Inhoud

Prijs op aanvraag

8-daagse rondreis Provence: De route naar de zon!
rondreis Lyon, Avignon, Marseille

Datum

8-daagse rondreis

Bestemming

Frankrijk